fredag 16. mai 2008

Avreisedato.

Juliannehåp, den største byen i Syd Grønland med 3000 innb.

Så er billettar til Grønland bestilt.

Avreise fra Sola mandag 30.juni til København. Overnatting på hotel og vidare til Narsarsuaq på Grønland om tirsdagen. Det er kun 2 hovedflyplasser på Grønland, så vidare reis blir med helikopter til Qaqortoq (Julieannehåp). Litt handling av nødvendige ting i byen og så med privatbåt til Upernaviarsuk (10 km). Det er ei veilaus bygd med 4-5 innbyggerar. Litt fleire om hausten, ca 10-12. Denne forsøksstasjonen driv med allsidig grønlandsk hagebruk. Grønnsaker i veksthus og på friland, planteskuledrift med stauder, trær og buskar. Dessutan villsau og litt kveg.
Klimaet i Syd Grønland er som eit norsk høgfjellsklima. Varmt om dagen, men kalde netter. Mykje fisk både i sjøen og i elvane, mulig jakting på rype og hare om hausten.

4 kommentarer:

Marte Gard Ullenes sa...

Litt uvirkelig ennå at du skal bu og jobbe på Grønnland. Lurte litt på tidligare i dag om eg bare hadde drøymt det. Spennande å følge med på eventyret ditt. Det blir litt anna enn å stelle med julestjernene.

Heidi sa...

E stolte av deg eg Far!
Glede meg t å høyra meir om eventyret ditt når eg kjeme heim :)

Liv sa...

Dette høres altså så spennede ut, håper du fester mye til bloggen slik at vi får følge med, vi som er litt nysgjerrige/interesserte.

Dette er jo et eventyr fra den virkelige verden!

Elisabeth sa...

Spennende!!