lørdag 18. oktober 2008

Siste nytt





Nå lakkar og lir det mot heimreis. Den første snøen har komme og gått. Skikkeleg storm og regnvær eit par dagar. Mange folk har vore her på Upernaviarsuk for å samla sauer og to dagar har gått med berre til venting pga uvær. Og det er store områder dei skal gå over. På kartet har eg limt på Finnøy, Fogn og Talgje. Dei blei små alle tre øyane i det store landskapet. Ved kvar farga lapp bur det ein familie, elles er det heilt folketomt!
Desse to karane reknar med å reisa til Norge over nyttår for å ha praksis. Eg lærer dei litt norsk om kveldane og vi bruker ei lærebok som heiter På Vei. Fire andre reiser til Island om to veker og blir der eit år i praksis.
I gartneriet er nesten alt gjort klart for neste vår. Potter, jord og frø er bestilt. Stauder og små tre er pakka inn med nett og agrylduk, mest for å beskytta mot hare-gnaging. Alt laust er flytta inn i veksthuset, elles fær det vel alle veier i vinterstormane.
Bakom skyene er det alltid sol, så også her. I dag skyfri himmel, stille og alle mann på ”fåresamling”. Då surrar det i godlåt og hundane ligg klare. Det er tydelig stort å vera med på, lange trøttande turar opp og ned fjellsider, mange gode historier og tilbake på skulen ventar ein god middag. Og ein god kvil.

1 kommentar:

Olaug sa...

Å læra norsk når dei kan grønlandsk, eit av verdas mest vanskelege språk, må vel gå godt.